Frank

Nadat Frank op zijn 15de jaar een akoestische gitaar van zijn moeder had overgenomen was hij niet meer te stuiten! Frank zocht op gehoor de nummers uit die hij wilde spelen. Na  verloop van tijd was er geen touw meer aan vast te knopen vanwege het feit dat de gitaar ontstemd raakte. Maar Frank was niet voor een gat te vangen, wachtte zijn kans schoon en plukte de eerste de beste gitarist van de straat die zijn huis voorbij fietste (meestal was Hans van Zandvoort de klos) en vroeg hem zijn gitaar te stemmen. Nadat Hans de gitaar op gehoor had gestemd bleef Frank verbaasd achter en kon hij weer van vooraf aan beginnen…Op den duur raakte Frank meer bedreven in het uitzoeken van nummers en werd het tijd voor een elektrische gitaar.

Frank vroeg  zijn vader om een stuk hout en zaagde er vervolgens het model FlyingV van. Een Schaller element dat Frank er op had getimmerd, zorgde voor het elektrische effect. Als versterker gebruikte Frank een Philips radio versterker. Je raadt het al; het vervormde geluid was niet te evenaren!

Begin jaren ’90 was er nog geen Youtube en moest je het hebben van je oren. Frank stond dan ook tijdens optredens steevast  vooraan bij het podium. Na een optreden pakte Frank thuis zijn gitaar en speelde na wat hij had onthouden, een goede leerschool!

Deze leerschool heeft Frank verschillende bands gebracht:

“Skinwalker”; een Pop/Rock familie band met eigen werk.

Opnamen van “Skinwalker” in:

  • Chrystal Park studio in Zutphen met als producer Gorden Groothedde (voorronde Grote prijs),
  • Wisseloord studio‚Äôs (nr. 1) in Hilversum (2 uur opnametijd voor 1 nummer voor een verzamel cd), en
  • Edge Tip studio in Arnhem (6 nummers voor een EP).

Daarnaast heeft Frank gespeeld in een metalband met eigen werk en verschillende coverbands van Rock tot Funk/Soul. 

Naast het feit dat Frank zich als een pure autodidact heeft ontwikkelt, merkte hij dat hij het enorm motiverend en stimulerend vond om andere gitaristen weg wijs te maken op de gitaar en dat het lesgeven hem in het bloed zat. In 2003 besloot Frank om een algemene pedagogische opleiding te gaan volgen aan PABO “Iselinge” te Doetinchem en sloot deze af met een specialisatie voor muziek.

Tijdens zijn studie gaf  Frank naast zijn reguliere werk al enkele gitaarlessen aan huis. In het tweede jaar van zijn PABO studie kregen Frank en zijn vriendin, zangeres Maartje Epema, een dochter en al snel volgde er een tweede in het tweede jaar. In 2007 heeft Frank zijn studie met goed gevolg afgerond waarna in 2008 nog een prachtige zoon werd geboren.

Na zijn PABO studie is Frank als invalleerkracht gaan invallen in het basisonderwijs; “meester Frank met de gitaar”. Tegenwoordig runt Frank samen met zijn partner Maartje Epema, hun muziekboerderij “Muziek op Venhorst”.

BALKANARI 26